شغل طلاسازی امروزه، یکی از پولسازترین و خاص ترین مشاغل جهان شناخته می شود. تمایل بالای افراد به داشتن زیورآلات خاص و با ارزش موجب شده تا طلاسازی محبوبیت بیشتری پیدا کند. این شغل قدمت بسیار بالایی دارد و افراد زیادی طی چند صد سال گذشته در این حرفه فعالیت نموده اند. کار کردن روی سنگ ها و فلزات گران بها در کنار ایجاد جواهرات چشم نواز می تواند این شغل را به یک کسب و کار لذت بخش تبدیل نماید.
افراد خلاق و ایده پرداز به راحتی می توانند با شرکت در دوره های طلا و جواهر سازی در شغل طلاسازی تخصص کسب کنند. از طرفی احتمال موفقیت آن ها در شغل طلا سازی بسیار زیاد است و می توانند از این طریق به درآمد فوق العاده ای دست پیدا کنند. به همین منظور در ادامه قصد داریم شما را با نتایج تحقیق در مورد شغل طلا سازی به طور دقیق تر آشنا کنیم.
شغل طلاسازی چطور شغلی است ؟
شغل طلاسازی کاری مشابه با تراشکاری و یا آهنگری می باشد که به جزئیات فراوان اهمیت می دهد. تفاوت این کار با تراشکاری ظرافت و حساسیت بسیار بالای آن در کنار لذت بخش بودن طلاسازی است. نکته قابل توجهی که در رابطه با این شغل وجود دارد امنیت شغلی بسیار بالای طلا سازان نسبت به سایر شاغلان می باشد. از طرفی این حرفه می تواند شما را نسبت به کارتان مشتاق کند. همانطور که از نام این شغل پیداست، طلاسازان تمام وقت با طلا و سنگ های قیمتی سروکار دارند. بنابراین افرادی که می خواهند به طور حرفه ای و تخصصی وارد این حرفه شوند، در ابتدا بهتر است آموزش های لازم را در زمینه طلاسازی کسب نمایند.
برش کاری، پرکاری، چکش کاری، ریخته گری و … از جمله مهارت های ضروری در شغل طلاسازی می باشد. از طرفی طلاسازان باید صبر و دقت بسیار بالایی را در کارشان اعمال کنند. فراموش نکنید که این افراد با فلزات بسیار گرانبها مانند طلا، پلاتین و … سروکار دارند. بنابراین عدم مهارت و تخصص لازم در زمینه طلاسازی می تواند منجر به ضرر آن ها شود. ابزارهای مختلفی در این شغل مورد استفاده قرار می گیرند که شناخت آن ها و مهارت در کار با آن ها از اهمیت بالایی برخوردار است. با توجه به این موضوع تنها افرادی در این حرفه موفق خواهند شد که به مهارت و تخصص بالایی دست پیدا کرده باشند.
درآمد شغل طلاسازی
شغل طلاسازی از پردرآمدترین مشاغل شناخته می شود که به راحتی می تواند آینده شغلی شما را تضمین نماید. درآمد شغل طلا سازی بسیار بالا می باشد و به همین دلیل است که امروزه افراد بسیار زیادی در سراسر جهان متقاضی آن هستند. به طور مثال در کشورهایی مانند ترکیه می توان از این شغل ماهانه 5 هزار دلار درآمد کسب کرد. این مبلغ به سادگی می تواند آینده روشنی را پیش روی شما قرار دهد. اگر فرد خلاقی هستید و ذهن ایده پردازی دارید می توانید در این شغل به موفقیت دست پیدا کنید.
البته فراموش نکنید که برای موفقیت در شغل طلاسازی نیاز است تا در ابتدا آموزش ببینید و مهارت های خود را تقویت نمایید. برای دستیابی به مهارت بالا نیز حضور در دوره های طلاسازی و ساخت جواهر الزامی می باشد. افرادی که در این دوره ها شرکت می کنند طلاسازی را به طور اصولی و حرفه ای می آموزند. بنابراین احتمال خطا و ضعف آن ها در این شغل به میزان قابل توجهی کاهش می یابد. عوامل مختلفی وجود دارند که می توانند در تعیین میزان درآمد طلاسازی تاثیرگذار باشند. با این وجود به جرات می توان گفت که در کشور ما طلاسازان به راحتی می توانند 90 تا 100 میلیون تومان به صورت ماهانه درآمد کسب کنند.
نکته: توجه داشته باشید که در کشور ما موقعیت جغرافیایی، میزان خلاقیت، تجربه، تخصص، سابقه کاری و … از جمله مواردی هستند که در تعیین درآمد شغل طلاسازی نقش دارند. به همین دلیل است که باید از جای درست و به صورت اصولی این حرفه را یاد گرفت و در آن شروع به فعالیت نمود.
معایب و مزایا شغل طلاسازی
شغل طلاسازی نیز مانند تمامی مشاغل دیگر از مزایا و معایب متعددی برخوردار است. به همین دلیل اگر می خواهید وارد این شغل شوید بهتر است در ابتدا تمامی مزایا و معایب آن را به خوبی بشناسید. این کار به شما کمک می کند تا بتوانید با منطق بیشتر تصمیم گیری کنید و در آینده شغلی خود موفق تر عمل نمایید. به طور کلی از معایب و مزایا شغل طلا سازی می توان به موارد زیر اشاره داشت.
مزایا شغل طلاسازی
- خلاقیت بالا: یکی از ابتدایی ترین مزایای شغل طلاسازی توانایی بالا در خلق آثار جدید و منحصر به فرد است. این موضوع موجب می شود تا بتوانید کارفرمان بیشتری را جذب نمایید و به درآمد بالاتری دست پیدا کنید.
- استفاده از حرفه شغلی در زندگی شخصی: از طرفی با تخصص و مهارت در این شغل می توانید هدایای ارزشمند و خاصی را به دوستان و خانواده خود هدیه دهید. از طرفی هزینه ای که بابت تهیه هدیه می پردازید بسیار کمتر از سایر افراد است.
- عدم وجود استرس: شغل طلاسازی معمولا یک شغل کم استرس و لذت بخش است که افراد می توانند آن را به عنوان تفریح در نظر بگیرند. افراد طلاساز معمولا در هر ساعت و روز از هفته که بخواهند می توانند کار خود را انجام دهند و هیچ اجباری برای کار هر روزه آن ها وجود ندارد.
- دستیابی سریع به نتیجه: از دیگر مزایای شغل طلاسازی دستیابی سریع به نتیجه کار است. به طور کلی طلاسازان بلافاصله پس از ساخت طلا یا جواهر مورد نظر می توانند نتیجه کار خود را مشاهده کنند.
معایب شغل طلاسازی
- آسیب دیدگی ستون فقرات: متاسفانه نحوه نشستن و کار کردن طلاسازان موجب می شود تا این افراد پس از مدتی دچار گردن درد، کمردرد و آسیب دیدگی ستون فقرات شوند.
- ضعف چشم ها: شغل طلاسازی ظریف کاری و جزئیات پردازی بسیار بالایی دارد. به همین دلیل است که طلاسازان پس از چند وقت دچار ضعف بینایی خواهند شد. البته استفاده از عینک مخصوص می تواند تا حد زیادی از بروز این مشکل پیشگیری نماید.
- اختلال در سیستم تنفسی: هنگام ساخت طلا باید قطعه مورد نظر را برش داد. این امر موجب می شود تا ذرات ریزی وارد ریه و دستگاه تنفسی شده و عفونت ایجاد نمایند.
آینده شغلی طلاسازی
امنیت بالای آینده شغلی طلا سازی یکی از مهم ترین دلایل محبوبیت این شغل شناخته می شود. به طور کلی درآمد حاصل از این حرفه در تمامی کشورها از رتبه بسیار مناسبی برخوردار است. این موضوع موجب شده تا امروزه افراد بسیار زیادی بخواهند وارد این حرفه شوند و در آن فعالیت کنند. نکته قابل توجه این است که شما برای دریافت تخصص و مدرک معتبر در این شغل نیازی نیست حتما از طریق مدرسه و دانشگاه اقدام کنید. شما می توانید رشته تحصیلی دلخواهتان را ادامه دهید و با حضور در دوره های معتبر به طور حرفه ای در این شغل تخصص پیدا کنید. گالری طلا و جواهرسازی زرنام از جمله مراکز معتبر در زمینه طلاسازی می باشد که در پایان دوره های طلاسازی مدرک معتبری را به شما ارائه می نماید. شغل طلا سازی برای خانم ها و آقایان از مزایای فوق العاده ای برخوردار می باشد که عبارتند از:
شغل طلا سازی برای خانم ها
بانوان به راحتی می توانند با کسب مهارت در شغل طلاسازی به درآمد دلخواه خود دست پیدا کنند. نکته قابل توجه ای است که شما می توانید در خانه خود نیز به کسب درآمد بپردازید.
شغل طلا سازی برای آقایان
آقایان نیز می توانند با شرکت در دوره های حرفه ای طلاسازی از این شغل پر درآمد به عنوان شغل دوم خود استفاده نمایند. فراموش نکنید که درآمد فوق العاده این شغل به راحتی آینده شغلی شما را تامین می کند و هرگز اجازه نمی دهد که بیکار و بدون درآمد باشید.
چگونه طلاساز شویم
یکی از رایج ترین سوالاتی که در رابطه با شغل طلاسازی پرسیده می شود این است که برای ورود به این حرفه از کجا باید شروع کرد. اگر قصد دارید طلاسازی را به عنوان شغل و حرفه خود انتخاب کنید، در ابتدا باید مزایا و معایب آن را به درستی مورد ارزیابی قرار دهید. در صورتی که پس از آشنایی کامل با این حرفه تصمیم داشتید به طلاسازی بپردازید، باید در دوره های تخصصی شرکت کنید. فراموش نکنید که شرکت در دوره های طلاسازی و کسب مدرک تخصصی برای موفقیت شما الزامی می باشد.
شغل طلاسازی از جمله مشاغلی می باشد که برای راه اندازی آن به سرمایه نیاز دارید. بنابراین پس از اتمام دوره های طلاسازی باید سرمایه مورد نیازتان را تهیه نمایید. میزان سرمایه برای شروع کارتان کاملا وابسته به تصمیم شما می باشد. به طور مثال اگر می خواهید به عنوان یک کارمند و کارآموز مشغول به فعالیت شوید، تنها نیاز است تا ابزارهای مورد نیازتان را تهیه کنید. در صورتی که قصد تاسیس یک طلاسازی را دارید، قطعا به سرمایه بیشتری نیاز خواهید داشت. از طرفی برای ساخت طلاهای خاص و منحصر به فرد باید طلاهای آب شده بسیار زیادی را خریداری نمایید. در صورتی که تعمیرات طلا و جواهر نیاز به سرمایه زیادی ندارد و تنها باید محل تعمیر و ابزارآلات آن را تهیه کنید.